Brandstichter van café in Oostende start crowdfunding… om nieuwe zaak te starten

De man stak café Borneo in brand na een huiselijke ruzie. © MM
Redactie KW

Twee maanden nadat hij zijn eigen café Borneo in brand stak in de Sint-Franciscusstraat in Oostende, heeft A.J. een crowdfunding opgezet om 7.000 euro op te halen om een tapasbar te beginnen. De eigenaars van het pand reageren geschokt. “Dit is schaamteloos”, zegt Brecht Desmedt.

De man stak op 24 november 2017 café Borneo in brand na een huiselijke ruzie. De brandweer kwam meteen ter plaatse. Op dat moment sloegen de vlammen al uit het café. De politie was snel ter plaatse en trof er de eigenaar van de zaak aan met een alarmpistool en een molotovcocktail. “Hij probeerde de agenten op die manier buiten te houden”, zei burgemeester Johan Vande Lanotte (SP.A) destijds. “Uiteindelijk konden onze diensten de man overmeesteren.”

Hij werd met zware brandwonden afgevoerd naar het ziekenhuis. Nu lijkt A.J. echter al aan de beterhand. De brandstichter vond er niet beter op dan een crowdfunding te starten om een nieuwe zaak te kunnen beginnen in Oostende. “Op 24 november 2017 werd onze zaak getroffen door een zware brand, waardoor het pand volledig uitbrand is en alles verloren is gegaan. Bij deze brand raakte één van de zaakvoerders zwaar verbrand. Op de verzekering is het nog lang wachten. Toch zouden we zeer graag opnieuw willen beginnen op een nieuwe locatie om zo al onze trouwe klanten en toekomstige klanten een nieuwe warme gezellige stek te kunnen geven in Oostende”, staat er te lezen.

Schaamteloos

Brecht Desmedt (24) was nog maar vier dagen eigenaar van het pand toen A.J. de boel in brand stak. Hij en zijn vriendin reageren geschokt op de crowdfunding. “Het is schaamteloos”, zegt Brecht. “Bovendien was die man niet in orde met zijn verzekering. De kosten voor ons swingen de pan uit. Dit is ongehoord.”

Het pand werd door de brandweer onbewoonbaar verklaard. Binnen twee maanden zal duidelijk worden wat er met het gebouw in de Sint-Franciscusstraat zal gebeuren. Lees hier meer over de feiten van enkele maanden geleden.

(MM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier