Brahim Zhailouh: “Mijn ouders zijn trots op mij”

Kurt Vandemaele
Kurt Vandemaele Reporter

Kurt Vandemaele trekt door de straten van Kortrijk en stelt aan de voorbijgangers één vraag: “wie ziej gie?”. Een vraag die velen onder ons zo vaak zouden willen stellen. De antwoorden krijg je hier te zien in de videoreeks ‘De Kortrijkzaan’. Leer de mensen uit je buurt kennen. Maak kennis met Brahim. De twintiger die in security-branche werkt. Zijn grote droom is wel om iets met wagens te doen en wie weet doet hij dat later wel aan de Spaanse kust.

Brahim Zhailouh zit in de K met wat vrienden, wanneer ik hem aanklamp. Een vriendelijke jongeman, wiens zachte glimlach de K meteen een paar graden opwarmt. Hij is 20 jaar, vertelt hij en werkt in de security-branche. Hij helpt er onder meer voor zorgen dat Kortrijk Expo veilig en wel blijft staan waar het staat.

Eigenlijk is dat security-werk wat toevallig gekomen. Een vriend vroeg hem eens om op een fuif als deurwachter te functioneren en van het één kwam het ander. Hij liep cursus in Gent en kon nadien snel aan de slag. Terwijl hij er eigenlijk van droomde om iets met wagens te doen. Maar wat niet is, kan nog komen.

Brahim is nog jong. Hij spendeerde zijn eerste levensjaren in Borgerhout, bij Antwerpen, en kwam toen met het gezin naar Kortrijk. “Ja, ik heb graag Kortrijk”, zegt hij. “Ik ken hier veel mensen, ik heb hier op school gezeten, ik ken zo een beetje iedereen. Eigenlijk is het hier één grote familie voor mij.”

Hij droomt van een eigen gezin en kinderen. De warmte van een eigen familie. Zoals hij thuis altijd gekend heeft. “Mijn ouders zijn trots op mij”, geeft hij me nog mee. En zijn gezicht licht op van onder zijn pet. Gevraagd naar de grote toekomstdroom zegt hij dat hij het wel zou zien zitten om met de vrouw, die hij nog moet vinden, en de kinderen, die er nog niet zijn, in Spanje te gaan wonen. Ergens bij de kust. Wellicht dan met een eigen garage. En waarom niet? Alles begint met een droom.