Bouw van nieuwe turnzaal van start in maart 2019 in Vlamertinge

Tine Sinaeve, Els Vanhaute en Dirk Naessens geven een inkijk in de bouw van een nieuw te bouwen turnzaal, specifiek voor de G-werking. © EG
Redactie KW

Westhoek Turncentrum breidt uit met een nieuwe turnzaal. Zo kan Turnkring Vlamertinge haar G-werking uitbouwen. Kinderen met een beperking en rolstoelgebruikers zullen meer kansen krijgen om te turnen.

Sinds de bouw van de bestaande turnzaal die in september 2006 werd geopend, startte Turnkring Vlamertinge met de G-werking. “Elke zaterdagmorgen van 9 tot 10 uur stellen we de zaal uitsluitend ter beschikking voor kinderen met een beperking”, zegt Tine Sinaeve, voorzitter Westhoek Turncentrum. “Twaalf jaar geleden begonnen we met een groepje van zes gymnasten. Dit jaar hebben we reeds 22 gymnasten die wekelijks een uurtje komen turnen onder leiding van zes gediplomeerde trainsters. Binnenkort hopen we ook onze droom van rolstoelaerobic in de polyvalente zaal op de eerste verdieping waar te kunnen maken. Met de medewerking van tal van personen en verenigingen van De Warmste Week door Music For Life 2017 en door financiële steun van Rotary Club Ieper, konden we een lift installeren om personen met een rolstoel tot op de eerste verdieping te brengen waar het rolstoelaerobic zal plaatsvinden.”

“Omdat we met een groot aantal groepen zijn, wordt onze bestaande turnzaal te klein”

Noodzaak

“Dit jaar worden er opnieuw acties georganiseerd met Music For Life. De opbrengst gaat naar de aankoop van de nodige toestellen zodat rolstoelgebruikers crossfit kunnen beoefenen in de nieuwe polyvalente zaal”, vervolgt PR-verantwoordelijke Dirk Naessens. “Crossfit is een manier van fitness die gewichtheffen, atletiek en gymnastiek combineert in één trainingsvorm. Willen we deze droom ook waar maken, dan hebben we een bijkomende turnzaal nodig. Vandaar onze vraag aan de stad Ieper om het braakliggend stuk grond achter onze bestaande turnzaal te gebruiken onder de vorm van erfpacht om hierop onze nieuwbouw van 500 vierkante meter te realiseren. Twaalf jaar geleden zijn we in onze uitdaging voor de bouw van een gloednieuwe turnzaal geslaagd. Ook voor dit nieuwe project gaan we voluit voor de realisatie ervan. Sedert de nieuwbouw in 2006 blijft het ledenaantal van Westhoek Turncentrum groeien en is de turnzaal na de schooluren en in de weekends druk bezet. We zijn zelfs genoodzaakt om sommige groepen ‘s avonds laat te laten turnen en tijdens de weekends tussen de middag. Dit jaar hebben we meer dan 800 leden. Omdat we op training eerder gaan voor kwaliteit dan voor kwantiteit, worden er groepjes naargelang hun leeftijd en hun kunnen opgemaakt met maximum 12 gymnasten per groep. Voor iedere groep voorzien we een hoofdtrainer en een hulptrainer. Omdat we met een groot aantal groepen zijn, wordt onze bestaande turnzaal te klein.”

Volgend jaar

Het huidige bestuur zet de nodige stappen om het nieuwe project voor de bijkomende, aanpalende turnzaal op te starten. “De gedrevenheid van het vorige en het huidige bestuur, de gemotiveerde groep van ons oudercomité, onze vrijwilligers en trainers staan er garant voor”, zegt Els Vanhaute, technisch verantwoordelijke. “Uiteraard zal de nieuwbouw een zwaar financieel plaatje zijn. We rekenen daarom naast eigen middelen op de financiële steun van de stad Ieper, de provincie West-Vlaanderen en andere instanties. Voor de verwezenlijking van dit nieuwe project zullen we te werk gaan met lokale aannemers, bedrijven en bankinstellingen. We hopen dat we onze sponsors een wederdienst kunnen bewijzen door hen in te schakelen waar mogelijk. Het is de bedoeling om dit project te starten rond maart 2019 en het is onze stoutste droom om deze nieuwe zaal te mogen openen in september volgend jaar met de start van het nieuwe seizoen 2019-2020.” (EG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier