Bouw van nieuw woonzorgcentrum in Westkapelle start eind dit jaar

14/01/18 om 11:33 - Bijgewerkt om 11:31

De plannen voor het nieuwe woonzorgcentrum in de Westkapellestraat zijn klaar, de bouwvergunning op de site van het oude voetbalveld is goedgekeurd. Eind 2018 kan de bouw dus starten. Tegen eind 2020 zouden de 143 bewoners van Onze-Lieve-Vrouw van Troost er hun intrek kunnen nemen. De kostprijs wordt berekend op 22 miljoen euro. De site van het oude woonzorgcentrum wil men benutten voor nieuwe initiatieven in de seniorenzorg en andere welzijnsorganisaties.

"Woonzorgcentrum Onze-Lieve-Vrouw van Troost werd gebouwd in de jaren twintig. In de jaren negentig onderging het een grondige renovatie", zegt schepen Kathleen van der Hooft. "Maar ondertussen voldoet het gebouw niet meer aan de huidige comforteisen. Er zijn ook allerlei problemen gerezen onder andere met de leidingen. Ook de brandbeveiliging vraagt zware investeringen. Bovendien heeft het oude gebouw geen dak- en spouwisolatie."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!