Boudewijn Van Vlaenderen neemt sinds 1981 deel aan de Brugse Belofte als dank aan zijn hartdonor

10/08/18 om 06:10 - Bijgewerkt op 09/08/18 om 13:55

"Ik neem sinds 1981 onafgebroken jaarlijks deel aan de Brugse Belofte op Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart. Deels uit respect voor mijn moeder, die Maria vereerde, en deels uit dankbaarheid voor de donor die mij een nieuw hart gaf", zegt figurant Boudewijn Van Vlaenderen. Woensdag 15 augustus trekt Brugges oudste processie sinds 1304! van de Blindekenskapel in de Kreupelenstraat naar Onze-Lieve-Vrouw ter Potterie in de Potterierei.

Bruggeling Boudewijn Van Vlaenderen (72), voormalig aankoper bij CBRT (Philips), neemt al decennia deel aan zowat alle Brugse processies en stoeten. Hij is ook een opgemerkt figuur in de Heilig-Bloedprocessie, waar hij als gewezen hoofdman van de Camere vanden Heylighen Gheest deel uitmaakt van het tafereel 'Het Laatste Avondmaal'. Maar hij is ook figurant op de Reiefeesten en in de Gouden Boomstoet, de Sterrestoet en de Maria Van Bourgondiëstoet. Als tiener was hij zelfs nog te zien in het Heilig Bloedspel op de Markt.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!