Bosveldtoertocht schenkt opbrengst weg

08/12/18 om 17:08 - Bijgewerkt om 17:07

Met een massale opkomst van 1180 moutainbikers op de 26ste editie van de Bosveldtoertocht, de Memorial Wilfried David en Sonja Rommelaere op 4 november, heeft het inrichtend comité net zoals vorig jaar beslist om de opbrengst te schenken aan enkele goede doelen.

Bosveldtoertocht schenkt opbrengst weg

© (Foto GST)

De inrichters Dirk Talloen, Willy Denaeghel, Andy Provoost, Aurel Debel en de zussen Fanny en Nathalie David beslisten om de totale som van 2300 euro te verdelen onder Spinning For Life, een actie in de Warmste Week en voor Kom Op Tegen Kankerdie plaatsvindt op 26 december; De Jeugdafdeling van de Duatlon Vereniging Baliebrugge, de Waardamse cyclocrosser Brent Denaeghel en de Stichting Heli-Hulp VZW (Mug-Heli). Deze laatste is niet zomaar opgenomen in de goede doelen van de Bosveldtoertocht. "Vorig jaar is de Mug-Heli op onze mountainbiketoertocht moeten uitrukken voor een medisch noodgeval met een van de deelnemers," weet Willy Denaeghel te vertellen. "Op zo'n moment zie je nog maar eens de noodzaak om deze medische urgentiedienst in het leven te houden."

(GST)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!