Bordurenplan moet Rumbeke een stuk veiliger maken voor minder mobiele mensen

10/02/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 09/02/18 om 16:42

Het is het Roeselaarse stadsbestuur menens met de aandacht voor de randgemeenten. Volgende week gaat men in Rumbeke van start met het verlagen van de stoepranden en het effenen van de voetpaden. Ook de kasseien in de Hoveniersstraat en de Louis Leynstraat gaan eruit terwijl er een mooi voet- en fietspad komt die van zaal Ocar naar de Regenbeek loopt.

De dienst openbare werken van de stad Roeselare tekende de grote lijnen uit van het 'Bordurenplan Rumbeke'. Dat gebeurde in samenspraak met de bewoners en directies van woonzorgcentra, scholen en andere hulpverleningsorganisaties van het Rumbeekse centrum. "Vanuit verschillende organisaties die veel minder mobiele mensen in hun rangen tellen, heb ik vaak te horen gekregen wanneer er eens zou gekeken worden om de voetpaden in Rumbeke toegankelijker te maken voor ouderen, rolstoelgebruikers en voor mensen met een rollator", begint bevoegd schepen Griet Coppé.
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!