De 40-jarige echtgenoot van Katariena Mayer stierf vorige week zondagnamiddag bij een ongeval in Klemskerke. Het gezin was op de terugweg van een familiebrunch in De Haan toen hun wagen frontaal in botsing kwam met een vrachtwagen. Verbrigghe overleed ter plaatse, zijn echtgenote en twee kinderen geraakten gewond. De uitvaartplechtigheid startte om 12 uur. Ondanks het ongewone uur liep de kerk van Beveren helemaal vol.

Zijn vrouw Katariena liet tijdens de uitvaartplechtigheid, doorspekt met verschillende getuigenissen, een emotionele brief voorlezen. "Het is moeilijk zonder jou aan mijn zijde. Je was er de voorbije vijftien jaar. Wanneer zal ik ontwaken uit deze nachtmerrie?" Voor het gezin uit Beveren was 2018 een bijzonder jaar. "We waren vijftien jaar samen en werden allebei veertig. Dat hebben we gevierd in Parijs, de stad van de liefde." In haar brief vertelde Katariena hoe ze Steven leerde kennen en wat voor een papa hij wel was voor hun twee kinderen. "Je was niet enkel de liefste papa van de wereld, je was ook een party-animal. Steventje, je bent zo graag gezien. Jij bracht mensen samen."

De brief bracht heel wat emoties teweeg bij de volgelopen kerk. "Wij vier oes menage. In één seconde werd je ons ontnomen. We kunnen je niet loslaten. We wachten tot je terug binnen komt. Ik weet niet goed hoe ik verder moet." Naast de emotionele tekst van de vrouw van het slachtoffer werd er ook een brief voorgelezen opgesteld door de zussen van Verbrigghe.

(BF - foto BF)