Bomvolle kerk neemt afscheid van Jeroen Vanlaere

Een overvolle kerk vol aanwezigen die afscheid nemen van Jeroen Vanlaere. © © Foto Kurt bvba
Redactie KW

Iets meer dan 1000 aanwezigen namen zaterdag afscheid van de bekende brood- en banketbakker in de Sint-Amanduskerk in Wingene.

Er waren toespraken van zijn nonkel Toon Vanlaere, buurvrouw Nancy, jeugdvoorzitter Lieven Huys en een geëmotioneerde Danny Steenhuyse, een bakker waar Jeroen 25 jaar werkzaam was. Ze hadden het vooral over het waarom dit moest gebeuren.

Verder een hele bus supporters van Club Brugge. Opvallende aanwezigen nog waren bokser/voetballer Yves Ngabu, Sandra Bekkari en haar partner Peter Craeymeersch, voorzitter van KSKV Zwevezele Paul Degroote en burgemeester Hendrik Verkest. Onder de aanwezigen waren er ook veel mensen uit Lichtervelde, waar Jeroen afkomstig van was.

We herkennen bakker Danny Steenhuyse, de baas van Jeroen, bij de kist.
We herkennen bakker Danny Steenhuyse, de baas van Jeroen, bij de kist.© © Foto Kurt bvba

Onverwacht

Op donderdag 4 januari stapte Jeroen Vanlaere onverwacht uit het leven. Het nieuws kwam hard aan in Zwevezele en Wingene, waar Jeroen gekend was als brood- en banketbakker, maar ook als lid van KSKV Zwevezele en een echte familieman.

Jeroen is de zoon van Joseph Vanlaere en Mariette Honoré. Hij werd geboren in Tielt op 26 april 1977. Jeroen laat zijn zus Els, die gehuwd is met Danny Vandenbroucke, en zijn broer Serge na. Michelle, Machteld en Mauren Vandenbroucke en Shauni en Kyandro zijn Jeroens nichtjes en neefjes.

Jeroen Vanlaere stapte op 4 januari onverwacht uit het leven.
Jeroen Vanlaere stapte op 4 januari onverwacht uit het leven.© © Foto Kurt bvba

(LDW/Kurt)

Heeft u vragen over zelfdoding, dan kan u terecht op het telefoonnummer 1813 of op www.zelfmoord1813.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier