Bom gevonden bij graafwerken in Roeselare

De bom weegt 30 kg en dateert wellicht uit de Tweede Wereldoorlog. © (gf)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Tijdens graafwerken in de Veldbosstraat in Roeselare werd een Duitse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog teruggevonden.

Bij het bedrijf Barias uit de Veldbosstraat in Roeselare is men momenteel bezig met uitbreidingswerken. Tijdens graafwerken stootte een van de kraanmannen plots op een groot stuk metaal.

Hij is voorzichtig uitgestapt en manueel haalde hij de bom, die boven de 30 kg woog boven en kon hij deze voorzichtig verwijderen.

Onmiddellijk werd de politie hiervan op de hoogte gebracht en deden zij de nodige vaststellingen maar evacuatie was niet nodig. De politie heeft Dovo ingelicht waarna de bom, die nog intact was, ontmanteld en meegenomen werd om gecontroleerd te laten ontploffen. Het terrein werd terug vrijgegeven en iedereen kon terug aan het werk.

Volgens Dovo ging het om een Duitse vliegtuigbom uit de Tweede Wereldoorlog en volgens verhalen van buurtbewoners blijkt dat het terrein waar Barias op actief is mogelijks vroeger een vliegveld dat door de Duitse geallieerden bestookt werd.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier