Bolleboos Nathan De Boiserie uit Vijfse basisschool bij laatste 40 van nationale quiz

Nathan De Boiserie, zittend centraal op de foto, omringd door zijn medeleerlingen van het vijfde leerjaar. © IVD
Redactie KW

Nathan De Boiserie uit het vijfde leerjaar van de stedelijke basisschool trekt zaterdag als één van de veertig finalisten naar Brussel om deel te nemen aan de finale van de nationale Pangae-wiskundequiz. Hij wordt daar gesteund door zijn ouders, directeur Tony Sabbe en zijn juf Ilse Dupont

“De Pangea-wiskundequiz is een kenniswedstrijd voor leerlingen van de tweede en derde graad basisonderwijs en eerste en tweede graad secundair onderwijs. Deze olympiade wordt op Europees niveau georganiseerd en elk jaar nemen ongeveer 400.000 leerlingen uit 21 Europese landen deel. In Vlaanderen organiseert VOV de wedstrijd en finale”, verduidelijkt juf Ilse Dupont. “De eerste ronde werd half januari op school georganiseerd en de leerlingen kregen een vragenbundel met twintig vraagstukken waar elke wiskundekanjer zijn tanden mocht in zetten. De antwoorden werden overgemaakt aan de Vlaamse Olympiade Vereniging en vorige week kreeg ik een mailtje met het goede nieuws dat Nathan De Boiserie één van de veertig geselecteerden is in de groep van het vijfde en zesde leerjaar. Hij mag op 16 februari deelnemen aan de finale in Brussel. De leerlingen van het vijfde leerjaar zijn uiteraard erg trots op hun medeleerling en ze duimen voor een prima resultaat. Maar deze selectie is al een overwinning op zich.”

Vedette? Helemaal niet

Terwijl Juf Ilse ons dat allemaal vertelde, bleef Jonathan er opvallend rustig bij. “Of ik nu de vedette ben op school? Helemaal niet. Op de speelplaats wordt daar amper over gesproken, maar binnen mijn eigen klas voel ik toch wel dat mijn medeleerlingen trots zijn op mijn prestatie.” “Onze Einstein“, wierp één van de andere leerlingen er lachend tussen.

“Wij moesten twintig vragen afwerken binnen een bepaalde tijd en ik heb mijn tijd goed gebruikt. Ik wist ook dat wij beter niet gokten omdat er punten afgetrokken werden bij een fout antwoord. Dat was ook de reden waarom ik één van de vragen overgeslagen heb. Wat het wordt in Brussel? Ik ben al blij dat ik daar mag deelnemen en wij zien wel hoe het afloopt. En zoals juf Ilse al zei, bij die veertig zijn uit het vijfde en zesde leerjaar samen betekent al een overwinning op zich.” (IVD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier