Boerenmarkt bij de KVLV van Kanegem vol eigen gekweekte producten

We herkennen Nicole Van Ryckeghem, Els De Vlieger, Magda Bovijn, Nardine Verstraete en Marie-Anne Vermeersch met vooraan Annick Debel. © Foto Nele
Redactie KW

Op zaterdag 6 oktober vindt de boerenmarkt van de dames van de KVLV plaats. De leden verkopen hun eigen gekweekte producten en spelen zo kort op de bal op vlak van versheid.

“Het idee om een boerenmarkt te organiseren, kwam er op vraag van onze bestuursleden”, vertelt voorzitter Marie-Anne Vermeersch. “Dat was een schitterend idee, toch wilden we al onze leden er goed bij betrekken. Onze leden komen voor een groot stuk op de eerste plaats. Het voorstel was om leden de kans te bieden iets te verkopen op de markt. Zo hebben ze iets aan het evenement en het komt de KVLV ten goede. Alles werd geregeld en ons voorstel viel in goede aarde.”

Korte ketenactie

De markt zal gevuld zijn met twaalf standhouders. “Het gaat dus om onze eigen leden die groenten, yoghurt, ijs, kaas, pannenkoeken, lamsvlees en noem maar op aan de man brengen. Dat allemaal aan democratische prijzen van producent tot consument. We werken iets uit rond de korte ketenactie en hopen dat de bezoekers hun weg blijven vinden naar de landbouwers om producten rechtstreeks aan te kopen.”

Ook een dorpscafé

Naast de markt is er een dorpscafé, uitgebaat door de bestuursploeg. We bieden vers gebakken oliebollen aan. Er zal ook taart te verkrijgen zijn en natuurlijk een ruim aanbod aan drankjes. Het dorpscafé kan je ook een praatcafé noemen. Na het bezoek aan de markt is het altijd leuk om nog wat na te praten.”

De boerenmarkt vindt plaats op zaterdag 6 oktober van 13.30 tot 16.30 uur op het dorpsplein in Kanegem.

(NS)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier