Boerenbond lanceert campagne om beeldvorming behandeling dieren bij te sturen

29/11/17 om 16:48 - Bijgewerkt om 16:46

In reactie op recente beelden over wantoestanden op veebedrijven lanceert de Boerenbond in het kader van de campagne 'Blije dieren, blije boer' een oproep aan veetelers om foto's of filmpjes van de dieren op hun bedrijf in te sturen.

Boerenbond lanceert campagne om beeldvorming behandeling dieren bij te sturen

De landbouworganisatie wil die beelden via haar socialemediakanalen verder verspreiden om aan te tonen hoe het er werkelijk aan toe gaat op landbouwbedrijven.

Begin november toonde de dierenrechtenorganisatie Animal Rights schokkende beelden van kippen op een eierbedrijf in Wingene. Het clandestiene filmpje toonde dode, zieke en gewonde dieren. Midden september liet Vlaams minister Ben Weyts een slachthuis in Izegem gedurende twee weken sluiten nadat dezelfde organisatie hiervan beelden de wereld had rondgestuurd.

"Met deze campagne vragen we aandacht voor de inspanningen die veetelers dag in, dag uit doen om het welzijn van hun dieren te garanderen. Landbouwers dragen al eeuwen zorg voor het welzijn van hun dieren, want als het goed gaat met de dieren in de stal levert dat ook voor hen arbeidsvreugde op", aldus de Boerenbond die deze boodschap verder wil uitdragen aan de hand van foto's of filmpjes van veehouders.

In een reactie op de beelden uit Wingene had Boerenbond-voorzitster Sonja De Becker opgemerkt 'dat het niet correct is om een hele sector af te rekenen op illegaal bij nacht gedraaide beelden die niet representatief zijn voor de sector. Dat is een kaakslag is in het gezicht van elke veehouder die dag in, dag uit met zijn dieren begaan is', aldus De Becker.

(BELGA)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!