Boek over vijftig jaar carnaval in Poperinge

Fotograaf Michaël Depestele, archivaris Jean-Pierre Dehaene en auteur Kristof Lobeau. © MD
Redactie KW

Naar aanleiding van de tweejaarlijkse ‘Smul en Smile’ werd het boek ’50 Jaar Carnaval Poperinge 1967-2017′ voorgesteld.

Auteur Kristof Lobeau: “Jean-Pierre Dehaene, erevoorzitter van de vzw Keikoppencarnaval houdt sinds jaar en dag een zeer ruim archief bij van alles wat met carnaval in Poperinge te maken heeft. Dat resulteerde vorig jaar in een tentoonstelling, die meer dan 1.200 kijklustigen lokte. Het tweede luik van de expo werd ingevuld door de zeer kunstige carnavalfoto’s van Michaël Depestele. We wilden er toen ook een boek aan koppelen, maar dat raakte pas nu klaar.”

Het boek is een rijkgevulde verzameling van de mooiste en meest relevante stukken uit het archief, aangevuld met foto’s van Michaël Depestele. Erevoorzitters Bernard Masselus en Jean-Pierre Dehaene en heel wat Prinsen blikken terug op de diverse jaargangen van verkiezingen, stoeten en andere activiteiten. Daarnaast is er ook een beschrijving van de jaren voor 1967, zelfs tot in de 19de eeuw. Want toen reeds was Poperinge dé carnavalstad van de Westhoek.

“Het boek is een bloemlezing van een uniek feest, georganiseerd door een vereniging maar gemaakt door een bevolking van feestvierders”, aldus nog erevoorzitter en auteur Kristof Lobeau.

>> Het boek telt 138 bladzijden, kost 25 euro en is te koop bij de Poperingse Toeristische Dienst, AD Delhaize Ieperseweg en bij de leden van de Orde van de Hommelknop.

(AHP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier