Boek over het leven van Tieltenaar Jacky Vanmaele voorgesteld

v.l.n.r.: Greta (zus), Willy (broer), Lieve Delanote (levenspartner), Danny Verlinden, Ria (zus), Dorine (zus) © VVC
Redactie KW

Het boek – geschreven door Danny Verlinden – werd zaterdag voorgesteld in het Oud gemeentehuis in Aarsele.

Op 4 juni 2016 overleed Jacky Vanmaele. In de jaren zeventig en tachtig was hij de stichter van café Harlekijn in Tielt dat hij 21 jaar uitbaatte. Herman Van Veen, Johan Verminnen, Raymond van het Groenewoud, Georges Moustaki, J.J. Cale zijn artiesten die op de lijst van 247 optredens staan die hij organiseerde met de hulp van vele vrijwilligers.

Jacky was een voorbeeldige leerling in de gemeenteschool van Aarsele en het Sint-Hendrikscollege in Deinze maar mocht niet verder studeren. Hij begint zijn carrière als studiemeester-opvoeder in het VTI in Deinze. Kort daarna krijgt een vaste benoeming bij de Generale Bank in Deinze, maar deze job ligt hem niet. Hij keert terug naar het VTI als dispatcher van de schoolbussen.

Na acht jaar geeft Jacky zijn loopbaan een andere wending door als productieleider en boekhouder aan de slag te gaan bij theater Malpertuis in Tielt. Na dertien jaar begint hij voor achttien jaar lang als uitbater van de foyer De Scène.

Biografie

Op het einde van zijn leven begon Jacky aan een biografie. Deze is nu afgewerkt in een uitgave van De Roede van Tielt op initiatief van Davidsfonds Aarsele. Het was geen makkelijke opgave want auteur Danny Verlinden was geen Tieltenaar in de hoofddagen van Jacky, Jacky herinnerde zich niets meer over zijn jonge jaren en enkelen wilden geen interview geven.

Het boek is een collectors item waarin een stukje recente geschiedenis van Tielt in objectief vertellende stijl en met vele foto’s naar voren gebracht wordt.

Het boek “Jacky Vanmaele getrouwd met Muziek voor altijd vader” van Harlekijn telt 400 pagina’s waarvan 60 gevuld met zwart-witfoto’s. Er is een oplage van 200 exemplaren en kan voor 25 euro gekocht worden bij Davidsfonds Aarsele, walter.van.keirsbulck@telenet.be. De opbrengst gaat naar de werking van het Davidsfonds.

(VVC)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier