Boek met honderd herkenbare Roeselarenaars onder grote belangstelling voorgesteld

De auteurs van het boek samen met fotograaf Stefaan Beel en uitgever Johan Vergote. © (Foto JCR)
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Zo’n 200 man was dinsdagavond present voor de boekvoorstelling van Honderd Herkenbare Roeselarenaars. Het boek brengt honderd figuren die mee de couleur locale van de Rodenbachstad bepalen.

Het opzet van Honderd Herkenbare Roeselarenaars is eenvoudig: bekende gezichten die iedereen wel eens tegen het lijf loopt en die Roeselare haar uniek karakter bezorgen, op een toegankelijke manier portretteren. “Je kent ze uit de meest diverse sectoren”, opent uitgever en bezieler Johan Vergote van Bibliodroom. “De sportwereld, het culturele leven, de bedrijfssector of het rijke verenigingsleven van Roeselare… De honderd mensen komen uit alle mogelijke hoeken.”

Een groot deel van hen was dinsdagavond aanwezig in kledingzaak Deleye om er voor het eerst het boek te aanschouwen. Ze poseerden allen trots met hun boek. Honderd Herkenbare Roeselarenaars is het tweede deel binnen een trilogie waarbij een jaar geleden al Honderd Heerlijke Roeselarenaars werd uitgebracht. Volgend jaar volgt Honderd Historische Roeselarenaars.

Tien Roeselaarse pennen schreven mee aan het boek: Eddy Brouckaert, Bart Crabbe, Marieke Debusschere, Charlotte Degezelle, Thomas Dubois, Koen Kerkaert, Justine Pillaert, Elise Vanhecke, Ignace Vanhoorne en Vincent Vanhoorne. Stefaan Beel zorgde telkens voor een passende foto.

Honderd Herkenbare Roeselarenaars is uitgegeven bij Bibliodroom. Het boek is vanaf 5 december te koop aan 26,95 euro bij Standaard Boekhandel (Ooststraat en Brugsesteenweg), boekhandel De Zondvloed, AD Delhaize en kledingzaak Deleye. Ook deel één van de trilogie, ‘Honderd Heerlijke Roeselarenaars’, is nog beschikbaar in de verkooppunten.

(TD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier