Boek ‘100 jaar vliegveld in Kortrijk-Wevelgem’ veilig geland

Redactie KW

Omstreeks 15 uur lokale tijd maakte het gloednieuwe boek ‘100 jaar vliegveld Kortrijk-Wevelgem’ vrijdag een veilige landing op de luchthaven. Twee stewardessen presenteerden het eerste exemplaar in het bijzijn van heel wat genodigden. Het boek kwam er dankzij de inzet van Guido Bouckaert, Jan Vanhulle en heel wat medewekers.

“In het boek laten we 100 mensen aan het woord”, verduidelijkt Jan Vanhulle. “Het zijn bijzondere verhalen, van mensen die de luchthaven hebben meegemaakt en interessante anekdotes konden vertellen. Van de vader van Dirk Frimout, tot het persoonlijke vliegtuig van Koning Boudewijn. Barack Obama is aan het woord, ridder von Richthofen maar ook de heer Dewilde die een gekend tegenstander is van de luchthaven. We wilden het zeer breed houden en alle facetten benaderen.”

Het boek is voorzien worden van prachtige foto’s door Jan Vanhulle. “We vonden heel wat mooie foto’s van de luchthaven en van vliegtuigen in actie. Tot voor kort had de luchthaven geen beeldarchief, maar dankzij onze inspanningen is dat gelukkig opgelost”, duidt Jan.

100 jaar Vliegveld

In 2017 bestaat het vliegveld Kortrijk-Wevelgem 100 jaar. In het kader daarvan worden heel wat activiteiten georganiseerd. “Er zal heel wat te beleven vallen. Zo heeft de gidsenkring van Kortrijk een fietstroute uitgestippeld langs plaatsen met historie van het vliegveld. Die zal dan een eerste keer gereden worden, maar zal daarna permanent te volgen zijn. Het is educatief opgesteld, zodat ook scholen kunnen deelnemen. Er komt een reenactment dorp met hospitaaltent. Bezoekers zullen de Wereldoorlogen en andere momenten kunnen herbeleven aan de hand van filmpjes en simulators. Dan voorzien we hier ook toestellen uit verschillende tijdsvakken. We voorzien ook een ‘night of the captains’, waarbij deelnemers een tafel kunnen kopen om zo de kas te steunen. ‘s Avonds is er dan nog een show met vliegtuigen die vuurwerk voorzien. Uniek en prachtig.”

(TGM – Foto TGM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier