Blunderbrug gaat tegen de grond in Oudenburg

© LIN
Redactie KW

De brug, nabij het kanaal Brugge-Oostende, wordt volgend jaar afgebroken. Zo’n 30 jaar geleden werd de spoorwegbrug gebouwd om een nieuwe waterverbinding te maken tussen het kanaal Plassendale-Nieuwpoort en het kanaal Brugge-Oostende.

“Het kanaal werd nooit doorgetrokken, de brug ligt er nutteloos bij en de beschermde sluis van Plassendale blijft haar functie behouden”, legt burgemeester Peter Velle uit.

“De NMBS gaat de oude perrons en spoorwegbrug afbreken omwille van redenen van stabiliteit van de sporen en waterhuishouding in de spoorwegbedding. De brug wordt vervangen door een aarden talud, maar doorgaand plaatselijk en fietsverkeer onder de spoorweg blijft in de toekomst mogelijk.”

“Mocht Oudenburg-Plassendale, wanneer iedereen de files werkelijk spuugzat is, ooit weer als stopplaats voor de trein ingevoerd worden, zal sowieso werk moeten worden gemaakt van een volledige heraanlegging van de perrons. Het idee verdient in alle geval warm gehouden te worden”, vindt Peter Velle, nog enkele dagen burgervader van Oudenburg.

(LIN)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier