Blue Star kantine is geschiedenis

Redactie KW

Woensdagmorgen werd begonnen met de afbraak van de kantine op het veld van voetbalclub Blue Star Geluveld langs de Kasteelstraat in Geluveld.

Met een grote knijpkraan worden alles geselecteerd en apart in containers gedropt. Na een lange lijdensweg van bijna drie jaar voor de bouw van een nieuwe kantine en kleedkamers mag het bestuur nu opgelucht ademhalen. Meteen zetten bestuur en spelers een stap naar de moderne tijd. Het had heel wat voeten in de aarde vooraleer het nieuwe gebouw een plaats kreeg langs het voetbalveld. De kantine die men nu sloopt werd met vele vrijwilligers afgebroken en opgehaald in het jaar 1995 in Zwevezele, waar de toenmalige Rijksschool een gebouw in overschot had. Vele zaterdagen werd er op vrijwillige basis aan gewerkt voor de heropbouw zodat alles klaar was tegen het seizoen 95- 96.

Toenmalig bestuurslid Marcel Reynaert moest vele reizen afleggen om alle accommodatie en stukken in Geluveld te krijgen. Het gebouw zelf was oud en versleten en niet meer van deze tijd. De huidige accommodatie die gebouwd werd door de gemeente beantwoordt nu aan alle strikte voorwaarden en reglementeringen. Het wordt wellicht een groot feest op vrijdag 5 oktober wanneer het nieuwe gebouw voor het eerst in gebruik zal genomen worden.

(ZB – Foto ZB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier