Blue-bikes strijken nu ook in Izegem neer

Het stadsbestuur is in de wolken met de Blue-bikes. V.l.n.r. Lisbet Bogaert, Bert Maertens, Caroline Maertens, Viriginie Derumeaux, Ann Van Essche en Tom Verbeke. © PVH
Philippe Verhaest

Vanaf nu kan je ook aan het station van Izegem op een Blue-bike springen. Er staan twaalf felblauwe fietsen op je te wachten.

Blue-bike is een fietsdeelsysteem dat al op 63 locaties in het hele land te vinden is. Nu kan je ook in Izegem gebruik maken van de diensten. Aan het station staan twaalf fietsen opgesteld. “Ons engagement richting gedeeld transport hebben we al een drietal jaar geleden uitgesproken”, zeggen mobiliteitsschepen Caroline Maertens en burgemeester Bert Maertens (N-VA). “We zijn blij dat we Blue-bike eindelijk mogen verwelkomen.”

Het systeem laat pendelaars toe om hun weg in Izegem per fiets voort te zetten. “Je eindbestemming ligt immers vaak net iets verder dan waar de trein of bus je kan brengen. Met de Blue-bike kan je de laatste kilometers op een milieuvriendelijke manier afleggen.”

De keuze voor het station is bewust. “Dit is een van de drukste plekken van de stad en de aanwezigheid van een bushalte zorgt voor een extra troef. Als gebruiker betaal je 12 euro lidgeld per jaar en dan kan je op alle mogelijke locaties een fiets ontlenen, ook buiten Izegem.” Een rit kost 1,15 euro voor maximaal 24 uur, dankzij een tussenkomst van de stad en de Vlaamse overheid. “Op het einde van de dag zet je je Blue-bike gewoon weer in de fietsrekken aan het station.”

Om de komst naar Izegem te vieren, geeft Blue-Bike elke inwoner de eerste twee ritten cadeau. “Bij je online registratie hoef je enkel de kortingscode Blue-bikesinIzegem2019 in te voeren. Die is nog tot en met 31 augustus 2019 geldig.”

Met de deelfietsen mikt de stad op mensen die bijvoorbeeld in Izegem werken, maar ook eigen inwoners en toeristen kunnen het systeem gebruiken. “Met de trein naar onze stad sporen en daarna per fiets bijvoorbeeld onze parken ontdekken. Dankzij Blue-bike wordt het een fluitje van een cent.”

Momenteel onderzoekt de stad ook nog andere opties rond gedeeld transport, zoals autodelen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier