Bloemendalezwembad in Beernem blijft voor onbepaalde tijd dicht

Redactie KW

Het begint een wekelijks terugkerend item te worden, ook deze week opnieuw slecht nieuws over het Bloemendalezwembad. Net voor de paasvakantie werd beslist om het bad twee weken te sluiten door problemen met de douches. De sluiting blijft nu duren door extra technische problemen. Wanneer het zwembad opnieuw opent is nog niet duidelijk.

Tijdens de tijdelijke sluiting bleek dat het zwembad niet opnieuw kan openen. Na lang intensief onderhoud besliste de gemeente in samenspraak met zwembadbeheerder Farys om het zwembad preventief te sluiten. Onder andere de ingebouwde hoogspanningscabine zal onderzoeken ondergaan. Die cabine levert ook stroom aan omliggende straten en gebouwen zoals O.C. De Kleine Beer en de bibliotheek: “We willen vermijden dat de omgeving van de site plots zonder stroom kan vallen. We bouwen nu preventief een nieuwe hoogspanningscabine op een andere plaats. We zijn met zowel Fluvius als Farys in overleg, want door deze preventieve maatregel kunnen we ook op financieel vlak de beste oplossing uitwerken.”

Naast de hoogspanningscabine krijgen ook nog andere technische problemen een oplossing. Van zodra alle mankementen van de baan zijn, hoopt de gemeente het zwembad opnieuw te openen. Ondertussen bracht de sportdienst de zwemclub, duikclub, scholen en andere groepen op de hoogte en zoekt mee naar een oplossing. Abonnementhouders kunnen terecht in de zwembaden van Zedelgem en Oostkamp, ook wordt hun abonnement met de duur van de sluitingsperiode verlengd.

(AVH)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier