Blankenberge wordt eerste badplaats met eigen 'strandrolstoelbeurs'

01/05/18 om 11:29 - Bijgewerkt om 11:27

Op woensdag 11 juli organiseert de vzw 4 Example op het strand van Blankenberge de eerste editie van haar 'Beachwheelchairbeurs'. De allereerste strandrolstoelbeurs op Belgische bodem, en de locatie voor die primeur is volgens Tarik Houbrechts niet toevallig. "Als toeristische topbadstad kan Blankenberge op vlak van toegankelijkheid immers een belangrijke voortrekkersrol spelen."

4 Example vzw, een vrijwilligersvereniging voor ouderen en minder mobielen, heeft ook een afdeling in Oost-Vlaanderen maar is toch vooral in onze provincie actief. Tarik Houbrechts, oprichter van de vzw, is er ook de verantwoordelijke. "We organiseren ziekenvervoer, doen boodschappen voor mensen die zelf niet meer goed te been zijn. En het staat nog in zijn kinderschoenen, maar we lanceerden inmiddels ook een eigen buddywerking: een namiddagje shoppen, een strandwandeling, ergens een koffietje gaan drinken - de taak van onze buddy's is ouderen die zich eenzaam voelen, uit hun isolement halen", zegt Tarik Houbrechts. "Kort gezegd, behartigen we met 4 Example het menselijke aspect van de zorg dat om commerciële redenen een beetje op de achtergrond is geraakt."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!