Blaaskapellen komen Kortrijk verleiden

Die lustigen Freunde staan samen met blaaskappellen uit Pittem, Ingelmunster en Stabroek op Sinksen18. (GF°
Redactie KW

Op Pinksteren, zondag 20 mei, pakt Die Lustigen Freunde uit Bissegem uit met de Dag van de Blaaskapellen. Ter gelegenheid van Sinksen18 blazen ze samen met drie andere groepen op het podium op de Grote Kring in Kortrijk. “Voor onze twintigste verjaardag wilden we iets leuks doen”, klinkt het enthousiast.

Samen met Vlamo organiseert Die Lustigen Freunde komende zondag van 11 tot 16.30 uur de Dag van de Blaaskapellen. Vier blaaskapellen uit Pittem, Ingelmunster, Stabroek en de mensen uit Bissegem spelen van de hele dag muziek op het podium op de Grote Kring in Kortrijk.

Binnen thema

“De Dag van de Blaaskapellen wordt elk jaar wel door een van ons georganiseerd. Aangezien wij met Die Lustigen Freunde dit jaar twintig jaar bestaan, wilden we wel die organisatie in handen nemen samen. Iets op poten zetten tijdens de Sinksenfeesten leek ons wel een leuk idee. Met ‘Blaaskapellen verleiden Kortrijk’, pasten we ook onmiddellijk in het thema”, vertelt Chantal Pattyn van Die Lustigen Freunde. “Onze groep begint te spelen voor een uurtje, daarna volgen de groepen uit Stabroek, Ingelmunster en Pittem. Elke blaaskapel speelt een uur en er is telkens een half uur pauze tussenin.”

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier