Binnenkort sensoren tegen criminaliteit in Kortrijk?

© RTS
Redactie KW

Vincent Van Quickenborne wil de volgende zes jaar een bewakingscamera hangen in elke Kortrijkse wijk. N-VA wil nog verder gaan.

Axel Ronse, lijsttrekker bij de komende gemeenteraadsverkiezingen, stelt voor om ook met sensoren te werken. “Parko werkt al met sensoren in het kader van Shop&Go”, stelt hij. “Maar sensoren kan je ook gebruiken in het kader van veiligheid.”

“Ze meten bijvoorbeeld het aantal decibels of de passage in een bepaalde buurt. Als die sensoren plots veel geluid of meer passage meten wanneer dat eigenlijk niet normaal is, dan zou de politie kunnen langsgaan en eventueel bepaalde mensen met minder goede bedoelingen op heterdaad betrappen.”

Vallen en opstaan

Bij de politie willen ze liever geen boude uitspraken hierover doen. Het is bijvoorbeeld de volgende politieraad die daarover zijn goedkeuring zal moeten geven. “Bovendien zal het moeilijk in te schatten zijn welk aantal decibels en welke passage verdacht zijn”, is te horen. “Het wordt zeker een proces met vallen en opstaan”, aldus nog Axel Ronse. “Maar het gaat om veiligheid en dat is toch een van de topprioriteiten in de stad.” (AXV)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier