Bilale Kasmi schopt het met zijn Garrincha-team tot in Brazilië

22/06/18 om 07:29 - Bijgewerkt op 21/06/18 om 09:41

Bilale Kasmi (30) mag binnenkort met zijn team Garrincha Squad België vertegenwoordigen op Neymar Jr's Five. Dat is een wereldwijd voetbaltornooi voor teams van vijf spelers in Brazilië. "We hebben allemaal een stevige portie wilskracht getoond op de Belgische finale, want het was behoorlijk warm en we doen allemaal mee aan de ramadan", aldus Bilale.

Eerst en vooral wat duiding bij Neymar Jr's Five. Neymar da Silva Santos Júnior is een wereldberoemde voetballer die tegenwoordig bij Paris Saint-Germain speelt. Samen met energiedrankenproducent Red Bull organiseert hij voor het tweede jaar een voetbaltornooi in 62 landen. Elk land vaardigt dan een ploeg af naar Brazilië, waarna een afvalrace start. De beste ploeg mag het uiteindelijk opnemen tegen Neymarhimself, samen met zijn ploeg. Het is ook geen doorsnee voetbaltornooi. Er staan twee teams van vijf spelers op het veld, die allemaal tussen 16 en 25 jaar oud zijn (twee spelers mogen ook ouder zijn dan 25, red.). Het spel is eveneens afwijkend, maar wel eenvoudig: telkens één van de twee teams een doelpunt maakt, verliest de andere ploeg een speler. Het gaat zo door totdat één team zonder spelers zit, of totdat de tien minuten spee...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!