Bijna 99 procent van bestuurders rijdt alcoholvrij tijdens nachtelijke weekendcontroles

14/01/18 om 14:20 - Bijgewerkt om 14:19

Nachtelijke weekendcontroles in Kortrijk, Kuurne en Lendelede leverden goede resultaten op.

Bijna 99 procent van bestuurders rijdt alcoholvrij tijdens nachtelijke weekendcontroles

© KRANT VAN WEST-VLAANDEREN

In de avond en nacht van zaterdag 13 op zondag 14 januari voerde de politiezone Vlas op vier verschillende locaties verkeers- en alcoholcontroles uit: aan de Pottelberg in Kortrijk, in de Markebekestraat in Marke, in de Brugsesteenweg in Kuurne en op de Rijksweg in Lendelede.

In totaal legden 129 bestuurders een alcoholtest af, twee van hen hadden te veel gedronken (1,5 procent). Twee personen konden geen geldig rijbewijs voorleggen, drie voertuigen waren niet in orde met de vereiste technische eisen en drie bestuurders konden geen geldige boorddocumenten voorleggen.

Politiezone Vlas: "In Kortrijk, Kuurne en Lendelede zijn alcohol-, drugs- en snelheidscontroles sowieso het hele jaar door een absolute priortiteit. Maar tijdens deze eindejaars- en nieuwjaarsperiode zijn extra intensieve en gerichte controles in het kader van de BOB-campagne zeker nodig, want het is dé feest- en receptieperiode bij uitstek. Alleen door veel controles te doen, wordt de pakkans groter en lopen hardleerse overtreders tegen de lamp. Het overgrote deel van de bestuurders heeft die boodschap duidelijk begrepen."

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!