Bijeenkomst van neonazi’s in Hertsberge

© iStock
Redactie KW

Enkele tientallen neonazi’s kwamen zaterdagavond bijeen in Hertsberge. Zij verzamelden er in een zaaltje, maar zorgden volgens de politie niet voor overlast. Enkele agenten hielden wel een oogje in het zeil, maar moesten niet ingrijpen.

Een bijeenkomst van neonazi’s. Het is op zich niets nieuws op het grondgebied van Oostkamp. Zowel in 2009 als in 2013 was er al sprake van bijeenkomsten voor neonazi’s. Die gingen toen in Moerbrugge door. Maar zaterdagavond verzamelden ze in Hertsberge.

Burgemeester Jan De Keyser (CD&V) werd in de vooravond over de bijeenkomst getipt. “Ik heb dan meteen met de politie overlegd”, zegt hij. “Maar het ging om een bijeenkomst in een private zaal. Ik kon daar dus niet in tussen komen of iets verbieden. Maar we hebben beslist om de politie discreet een oogje in het zeil te laten houden.”

Uiteindelijk kwamen enkele tientallen neonazi’s bijeen in het zaaltje. Maar die zorgden niet meteen voor overlast. “Er is ons niets gemeld. Wij hebben van op afstand een oogje in het zeil gehouden, maar onze mensen hebben niet moeten tussenkomen“, zegt Lien Vermeersch, woordvoerster van de politiezone Het Houtsche.

(TL)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier