Bierfestival #VANRSL op nieuwe locatie

Er wordt alvast volop geklonken: Björn Cappelle, Tine Vercruysse, Stijn Couvreur, Katrien Vanbrabant, Clement Doens, Ann Vancoëllie en Freddy 'Wacho' Debels. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Op zaterdag 20 oktober vindt het Bierfestival #VANRSL plaats in de conferentiezaal van de expohallen. “Een nieuwe naam en een nieuwe locatie. We hebben de ambitie de mooie wereld van het bier overal bekend te maken”, klinkt het overtuigend.

“Op de laatste Westlaanpromenade kon onze proeverij nog steeds rekenen op 1.500 bezoekers”, vertelt Stijn Couvreur.

“Samen met mijn vrouw en de talentvolle Beverse organisatoren Tine Vercruysse, Björn Cappelle en biergoeroe Freddy ‘Wacho’ Debels, hebben we de handen in elkaar geslagen voor een vernieuwd Roeselaars Bierfestival.”

Biercultuur

“Met dit festival willen we aandacht besteden aan onze internationale biercultuur. We zijn te weinig chauvinistisch wat dat betreft en willen laten zien dat onze West-Vlaamse regio een absolute uitblinker is.”

Het evenement richt zich op kleine tot middelgrote biermakers. “Met dertien standen worden een 50-tal bieren aangeboden”, aldus Wacho, bierkenner pur sang.

“Voor wie met het openbaar vervoer komt, voorzien we een verbinding met het station”

“We houden het aantal brouwerijen bewust laag omdat elke deelnemer voldoende aan zijn trekken zou komen. Natuurlijk is bierproducent Rodenbach aanwezig die het dit keer samen doet met de collega’s van Palm Breweries, Urthel en De Hoorn. Ook Bom Brewery uit Oekene en het Beverse talent Bram Brewery komen je smaakpapillen uitdagen. Als uitsmijter kan geproefd worden van het herdenkingsbier van Jempi Monseré dat door de Mandelzonen werd geproduceerd. Verder vinden we nog The Better Beer Brewers en d’Oude Maalderij uit Izegem, Den Stillen Dartois uit Ardooie en nog enkele verrassende smaken uit de nabije regio. Brouwerij Enigma van Heusden-Zolder en het Denderbelse Kroontje vertegenwoordigen de andere provincies.”

Startpakket

Je betaalt 10 euro voor een startpakket waarin 5 jetons en één glas inbegrepen zijn. Als je het glas terug binnenbrengt, krijg je 2 euro waarborg terug. “De kinderen kunnen zich amuseren op een springkasteel en in de loop van de avond komt accordeonist Marino Punk de sfeer wat opfleuren. Tijdens het degusteren worden dit jaar hapjes aangeboden en de foodtruck van ‘Beste Frietjes’ komt rond 18 uur langs om de mensen met een hongertje van wat extra’s te voorzien. Om de veiligheid te garanderen kan ook gebruik gemaakt worden van Taxi-service ‘Clé-Ann-Do’.

“Je wordt gebracht en opgepikt”, verduidelijkt zaakvoerder Clement Doens, “zo kan je ten volle genieten van alle bieren en voor wie met het openbaar vervoer komt, zorgen we ook voor de verbinding met het station. Reserveren kan op het nummer 0497 43 02 19 en 0472 27 40 15.”

Er is dus geen enkele reden om niet aanwezig te zijn.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier