Bibliotheek Desselgem vindt nieuw onderdak in parochiaal centrum

Leerlingen van de vrije basisschool verhuisden de boeken van het ene gebouw naar het andere in de Nieuwstraat. (Foto DJW)
Redactie KW

Op hun laatste schooldag verhuisden leerlingen van de vrije basisschool de boeken van de bibliotheek in de Nieuwstraat naar de nieuwe locatie enkele tientallen meters verderop. Voortaan bevindt de bib zich in een grote ruimte van wat voorheen het parochiaal centrum werd genoemd.

Vanaf zaterdag 7 juli kan iedereen tussen 10 en 12 uur op de nieuwe locatie terecht om zowel boeken als andere materialen te ontlenen. De bibliotheek heeft naast een eigen collectie ook wisselcollecties die van de centrale stadsbibliotheek komen. Dat gaat onder andere over groteletterboeken maar ook over andere materialen.

Inleverbus

“Vanaf 7 juli kunnen de Desselgemnaars in de Nieuwstraat 22 boeken ontlenen”, zegt stadsbibliothecaris Katrien Vanthuyne. “Uit de vroegere bib hebben wij vele boeken niet mee verhuisd. Die blijven er in de rekken staan tot wij ze zondagnamiddag 30 september tijdens Straete Kermis verkopen. Dit zijn afgeschreven exemplaren, eigenlijk het resultaat van het wieden van de collecties. Onlangs hadden wij in de stadsbib in Waregem eveneens onze (jaarlijkse verkoop. Dat was een succes. Wij bleven met niet zo heel veel afgeschreven exemplaren zitten. Die gaan naar de papiermolen. Nieuw is dat de Desselgemse bib een inleverbus krijgt. Daarin kunnen de lezers hun ontleende boeken deponeren als de bib gesloten is.”

Nieuwbouw

Het gebouw waar tot vorige week de lokale bib een filiaal van de stedelijke bibliotheek aan het Boekenplein in Waregem was gevestigd, sluit aan op jeugdhuis Jakkedoe dat binnenkort verhuist naar een nieuwbouw in de Pompoenstraat. Samen met nog enkele panden in de Nieuwstraat worden die allemaal gesloopt en maken ze plaats voor een nieuw bouwproject dat de dorpskern van de fusiegemeente grondig van uitzicht zal veranderen. (DJW)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier