Bewoners Slachthuiswijk Westkerke smeken om veiliger verkeer

De bewoners van de Slachthuiswijk vragen maatregelen om het ongewenste verkeer uit hun straten te weren. Op de foto van links naar rechts Linda Demey, Josiane Vandenbussche, Jan Vanraepenbusch, Gudrun De Vlam, Fedriek Van Holme, Charlotte Molleman, Frele Carton, Michael Boey, Laura Boey, Vanessa Ramboer, Luca Boey, Lucien Van Haver, Lieselot Van Haver en de honden Pharo en Max. © LIN
Laurette Ingelbrecht
Laurette Ingelbrecht Medewerker KW

Tijdens de gemeenteraad kaartte raadslid Gudrun De Vlam de problemen in de nieuwe Slachthuiswijk aan. De site is gebouwd in opdracht van de sociale huisvestingsmaatschappij WoonWel. Op een eerste wijkvergadering kwamen enkele pijnpunten aan bod.

“De bewoners merken toch wat problemen in en rond de wijk. Daarom hielden we onlangs een eerste wijkvergadering om te brainstormen over de ongemakken. Het doel is om deze punten voor te dragen aan Stad Oudenburg en WoonWel”, legt Gudrun De Vlam uit. “Het ging dan om overdreven snelheid in de Slachthuis- en Sithiusstraat, een tekort aan parkeerplaatsen, hondenpoep, afval en sluikstorting.

De doorgang wordt gebruikt als sluipweg. Kinderen kunnen niet of amper op straat spelen zonder gevaar te lopen door een auto te worden aangereden. Het gevaarlijkste punt is de hoek ter hoogte van Slachthuisstraat 9 en Sithiusstraat 22. Uit onze brainstorming zijn meerdere ideeën naar voor gekomen om dit in de toekomst te vermijden en snelheidsduivels te ontmoedigen”, aldus nog het raadslid dat zelf in de wijk woont.

Extra parkeerplaats

“De beste oplossing zou het afsluiten van de doorgang Slachthuisstraat/Sithiusstraat zijn, met blokken bijvoorbeeld. Dat zou ook extra parkeermogelijkheden bieden”, vinden de bewoners.

Een ander aangehaald probleem is de hondenpoep die onder meer op het grasplein wordt achtergelaten. “Kinderen kunnen niet spelen zonder in een drol te stampen. We vragen om eventueel een hondenweide te voorzien en nog extra vuilnisbakjes. Momenteel is er maar eentje in de wijk”, stelt Gudrun De Vlam nog. “Dan is er nog het achterlaten van blikken, bananenschillen en ander afval.”

Onduidelijkheid

“We weten niet tot wie we ons voor een oplossing moeten wenden”, verzucht Gudrun. “We worden van WoonWel naar Stad Oudenburg verwezen en omgekeerd. De bewoners van de Slachthuissite nodigen hiervoor de burgemeester, een afgevaardigde van WoonWel, de politie en de brandweer uit op een volgende samenkomst om ter plaatse de situatie te bekijken en samen met ons naar oplossingen te zoeken”, besluit Gudrun De Vlam.

Burgemeester Anthony Dumarey antwoordde dat er inderdaad een oplossing moet komen voor de onveiligheid, maar dat WoonWel de straat nog niet heeft opgeleverd aan Stad Oudenburg en dus nog altijd eigendom is van de sociale huisvestingsmaatschappij.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier