Bewoners residenties vrezen tweede torengebouw De Groenling in Roeselare

13/04/18 om 07:20 - Bijgewerkt op 12/04/18 om 10:23

Het nieuwe ontwerp van De Groenling, het nieuwe woon-, winkel- en kantoorproject op de stationssite, wordt bij veel Roeselarenaars positief onthaald maar niet bij de bewoners van de residenties Rachel en Estelle in de Stationsdreef. Zij vrezen dat de tweede 'toren' hun appartementen veel meer schaduw brengt.

"Laat me onmiddellijk iets duidelijk stellen", begint Daniël Callewaert, die met zijn echtgenote Claudine Vanlerberghe op de vijfde verdieping van residentie Rachel woont. Daniël is samen met Walter Kesteloot co-voorzitter van de Vereniging van Mede-Eigenaars (VME) van de residenties Rachel en Estelle en zij zijn de woordvoerders van de verontruste buurtbewoners. "Wij hebben absoluut niets tegen het project De Groenling. Iedereen die hier woont, wist dat er kon en zou gebouwd worden op de stationssite. Het was gewoon een kwestie van tijd. En eerlijk is eerlijk : de nieuwe plannen tonen een mooi, futuristisch project en het zal zeker een landmark in Roeselare zijn, zoals men dat nu zo mooi noemt. Maar als we de plannen iets beter bestuderen, zijn we er niet zo gelukkig mee."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!