Bewoners klinken op nieuwe buurtaanwinst ‘Den Breydel’

© (Foto WK)
Redactie KW

De bewoners van het Kennedypark in Sint-Andries – in de volksmond ‘het pleintje aan den Olifant’ – waren vrijdagavond uitgenodigd voor de allereerste nieuwjaarsreceptie van Den Breydel.

Het nieuwe buurthuis van de Brugse welzijnsvereniging Mintus fungeert als een antenne van het dienstencentrum Meulewech, dat helemaal aan de andere kant van Sint-Andries ligt. “Overdag doet het buurthuis vooral dienst als ontmoetingscentrum voor de bewoners, ‘s morgens en ‘s avonds vinden er activiteiten plaats. Het aanbod proberen we zo ruim mogelijk te houden omdat we ook een zo breed mogelijk publiek willen aanspreken”, zegt centrumverantwoordelijke Maarten Derre.

Sinds de opening begin november, vond er al onder meer een beginnerscursus Engels plaats, een sessie meditatietechnieken en een voordracht van stadsgids Jo Berten over ‘geheime en pittoreske plaatsen in Sint-Andries’. “Ook de zesdelige reeks ‘Met Pensioen’ was een schot in de roos: die cursus was in geen tijd volzet”, zegt Maarten Derre. En er zijn nog heel wat plannen. “Binnenkort organiseren we een eerste repair café. Verder denken we ook aan een zomerfestivalletje”, klinkt het. Mintusvoorzitter Pablo Annys hief samen met de buurtbewoners en de buurtvrijwilligers het glas op Den Breydel. “Het buurthuis is een grote aanwinst voor de bewoners van Sint-Andries. Het smeedt echt banden tussen de mensen”, zei hij. Ook plaatselijke verenigingen vonden ondertussen al de weg: het straatcomité Conincklijke Hovenierslanden hield onlangs zijn eerste nieuwjaarsreceptie in Den Breydel. Op dezelfde plek stond vroeger het bekende ‘kaarterspaviljoentje’.

(WK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier