Bewakingscamera’s mogen op hele grondgebied van Wingene

De eerste camera werd geplaatst aan sportpark De Zwaluw in Zwevezele. © (Foto JD)
Redactie KW

Sinds begin dit jaar was er een positief advies van de gemeenteraad voor het plaatsen van bewakingscamera’s op het sportpark De Zwaluw en het Kasteelpark in Zwevezele. Er werd tijdelijk een camera gehuurd in afwachting van de plaatsing van de eigen aangekochte tijdelijke vaste bewakingscamera. De gemeenteraad gaf maandagavond gunstig advies om de perimeter voor het plaatsen van bewakingscamera’s uit te breiden tot het volledige grondgebied Wingene.

“Vanaf heden zal de verplaatsbare camera op alle overlastgevoelige plaatsen op de gemeente worden ingezet. De doelstellingen hierbij zijn om preventief op te treden tegen overlast, vandalisme en fietsdiefstallen, maar ook om feiten op te sporen en hiervan bewijs te leveren”, aldus burgemeester Hendrik Verkest (CD&V). De nieuwe prioriteiten zijn de fietsenstallingen aan de Hille en langs het Gemeenteplein, de voetbaltribunes Wingene en Zwevezele en het sport- en recreatiepark Wingene. Bij grotere evenementen kan de camera ook worden ingezet om het evenement te overschouwen en zo de veiligheid te vergroten.

De camera-inzet kadert binnen de brede visie van de gemeente op het vlak van het nastreven een maximale veiligheid binnen de gemeente. Wingene is sinds 2014 koptrekker met camerabeveiliging binnen de politiezone Regio Tielt. De criminaliteitscijfers tonen sinds 2014 een dalende trend met voor 2017 nogmaals een daling met 10% ten opzichte van 2016. Hoeveel camera’s men uiteindelijk zal aankopen staat nu nog niet vast.

(JD – Foto JD)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier