Beverse Harmonie brengt mix van klassieken modern op kerstconcert in kerk

Koninklijke Harmonie De Verbroedering Beveren nodigt iedereen uit op het kerstconcert. We zien v.l.n.r.: Hugo Rebry, Lieze Wallican, Sara Markey, Hanne Nollet en Guillaume Noppe. (Foto SM) © (Foto SM)
Redactie KW

Op vrijdag 14 december vanaf 20 uur organiseert de koninklijke harmonie De Verbroedering onder leiding van dirigent Guillaume Noppe zijn achtste kerstconcert in de kerk van Beveren. Verwacht je niet aan kerstliedjes, maar wel aan een mix van klassieke muziek en bekende nummers.

In tegenstelling tot de vorige editie pakt de koninklijke harmonie De Verbroedering dit jaar opnieuw uit met een special guest. Sopraan Hanne Nollet uit Oostnieuwkerke zal het publiek met haar prachtige stem betoveren. “Ik ben vroeger altvioliste geweest, maar dat was uiteindelijk niet echt mijn ding”, stelt Hanne zichzelf voor. “Ik heb echter altijd graag gezongen en heb dan vijf jaar klassieke zang gevolgd, waar ik Guillaume heb leren kennen. Wij zijn uiteindelijk de enige twee die erin verder zijn gegaan.”

“Ondertussen treed ik al verschillende jaren op en ben ik het gewoon om met orkesten samen te werken. Een week voor het kerstconcert in Beveren sta ik ook op de Night Of The Music in Zonnebeke, waar ik tien jaar terug voor de eerste keer optrad. Dergelijk shows zijn altijd plezant. Ik speel graag een personage”, aldus Hanne Nollet, die les geeft in de Broederschool en het Viso aan het Polenplein.

Sinds eind augustus heeft ze ook haar eigen winkeltje Mooispot in Oostnieuwkerke. “We hebben er ook een kerstchalet geopend, die vanaf nu iedere zaterdag open is en waarvan de opbrengst in het teken van De Warmste Week naar de vzw Boven De Wolken gaat. Daarnaast verkopen we er ook kerstbomen voor het goede doel”, besluit de Oostnieuwkerkse.

Jeugdharmonie opent

Voor het overige blijft het concept ongewijzigd met de voorgaande jaren. “Jeugdharmonie De Bevernootjes onder leiding van Sara Markey opent het kerstconcert met een viertal nummers, waarna het aan onze beurt is”, neemt dirigent Guillaume Noppe over. “Sommige nummers worden gebracht met Hanne Nollet, andere met het koor Cantate Domino onder leiding van Martine Titeca. Tussen de nummers door brengt Annelies Rebry, de dochter van Hugo, enkele kerstverhalen en -gedichten. Het wordt dus weer een prachtige avond met een mix van klassieke muziek en bekende nummers. Welke het precies zijn, wil ik nog niet verklappen, maar ik denk dat er uiteindelijk maar één kerstliedje in het repertoire zal zitten. (lacht) Ons kerstconcert is dus eerder een eindejaarsconcert. Tot slot wil ik Louis Peleman en André Simoens bedanken. Zij staan ieder jaar paraat om ons podium perfect op te bouwen.”

Kaarten zijn te koop bij de bestuursleden en leden of telefonisch bij Hugo Rebry op 051 20 01 79. In voorverkoop betaal je 10 euro, aan de deur 12 euro. Kinderen onder de 12 jaar mogen gratis binnen. De Verbroedering biedt de aanwezigen ook een gratis drankje aan. “De voorverkoop verloopt alvast heel vlot, dus geïnteresseerden twijfelen best niet te lang om hun kaarten te kopen voor ons anderhalf uur durend spektakel.”

Bestuurswijzigingen

Ondertussen kreeg het bestuur van De Verbroedering een facelift. Sabine Lievens en Kimberly Derluyn namen afscheid, Lieze Wallican en Hugo Rebry komen in de plaats, respectievelijk als penningmeester en secretaris.

(SM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier