Beveren Bruist keert dit jaar terug naar de jaren 60

© Stefaan Beel
Thomas Dubois
Thomas Dubois Editieredacteur De Weekbode Roeselare – Izegem – Tielt

Beveren Bruist is tegenwoordig veel meer dan een collectieve Beverse opendeurdag. Het is uitgegroeid tot een van de netwerkevenementen voor de inwoners van de gemeente.

De derde zaterdag van oktober is er traditioneel Beveren Bruist, een collectieve opendeurdag waarbij de handelszaken van Beveren met een extraatje uitpakken. Daarbij werd de gemeente opnieuw in zes zones opgedeeld en was het de bedoeling dat de klanten uit elke zone minstens één winkel bezochten. Per zone was er een sticker en wie een volle kaart had, kreeg zaterdagavond een leuke prijs. “De bedoeling is om te tonen welke rijkdom aan zelfstandigen we hebben in Beveren”, vertelt Marco Lombaert.

Op zaterdagavond is er dan het hoogtepunt met een afsluitend feest. “Dit jaar keren we terug in de tijd, naar de jaren 60, voor een retro feest. Daarbij hebben we met de voormalige Aldi, die binnenkort wordt afgebroken, een unieke locatie te pakken. Met retro hoezen, vinylplaten en passende animatie en muziek maken we het geheel compleet.”

“Eerst was er stoofvlees met frietjes, een klassieker, gevolgd door een gezellige bijeenkomst waarbij een dansje zeker geen kwaad kon. Niet alleen inwoners van Beveren waren welkom, ook mensen van buiten de gemeente. Het moment om op een ongedwongen manier samen een pint te drinken!”

(TD)

Beveren Bruist keert dit jaar terug naar de jaren 60
© Stefaan Beel

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier