Betaal mee aan ‘t goeie leven in Heuvelland

© TP
Redactie KW

Drie vriendinnen uit Heuvelland willen meer buurtontmoetingen bij een nieuwe leemoven en voedselbos om er samen te bakken en te genieten van ‘t goeie leven. Iedereen kan het project steunen.

Griet Pype (46) uit Dranouter, Siska Vandroemme (37) uit Kemmel en Lies Mares (45) uit Loker zoeken geld voor de bouw van een leemoven en de aanplant van een voedselbos in Dranouter, een dorp in Heuvelland. “Hierdoor kunnen we maandelijks brood, cake, pizza en andere producten bakken met kruiden, noten en vruchten uit het voedselbos, dat voor een grotere diversiteit zorgt in de natuur“, vertelt Griet. “Dorpsbewoners verzamelden vroeger regelmatig rond een leemoven om samen grotere hoeveelheden brood te bakken. Het was een ontmoetingsmoment, dat wij opnieuw willen invoeren in onze streek: een maandelijks samenzijn en bakmoment voor en met de buurt. Iedereen mag eigen deeg meebrengen en bakken in de oven. We bieden workshops en inspirerende wandelingen aan met een authentiek karakter in onze mooie natuur in Heuvelland.”

De leemoven en het voedselbos worden ingericht bij de weide van Griet aan de Zwartemolenstraat in Dranouter. “We hebben er al een bestaand bos, waarin we het voedselbos willen integreren. De leemoven komt bij de moestuin en serre, waar ook een kleine workshopruimte staat om er bijvoorbeeld het deeg te laten rijzen.”

Landschapsfonds Westhoek zorgt voor de helft van het budget, de andere helft wordt gezocht via crowdfunding. Hoe hoger de gift, hoe straffer de beloning. Voor minstens 25 euro krijg je koekjes en brood uit de leemoven, die klaar is in juni. Vanaf 75 euro mag je gratis mee op themawandeling in Heuvelland met streekgebonden hapjes en drankjes. Een tuinfeest voor 2 kan vanaf 100 euro. Voor de bouw van de leemoven is 5.500 euro nodig, voor het voedselbos 1.500 euro. De crowdfunding moet dus 3.500 euro van het totaalbedrag van 7.000 euro ophalen. De actie eindigt op 16 april.

(TP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier