Bestuurder rijdt hondje van vrouw uit Sint-Kruis dood en stopt niet

Jules werd aan zijn hoofd geraakt en was op slag dood. © TLG
Redactie KW

Een onbekende bestuurder reed zondagmorgen het 4-jarige hondje van Jacqueline Staesen (70) dood. De vrouw was met haar Jules aan het wandelen toen de wagen het hondje aanreed. “Hij reed veel te snel en reed gewoon door”, zegt ze.

De 70-jarige Jacqueline Staesen uit Sint-Kruis bij Brugge is ontroostbaar. Tijdens de ochtendwandeling met haar hondje Jules (4) ging het in de Polderstraat gruwelijk mis. Een wagen kwam er uit de bocht en reed het hondje aan. Het diertje werd aan zijn hoofd geraakt en was op slag dood. “Ik heb mijn jas nog over hem gelegd”, vertelt Jacqueline in tranen. “Ik kon het maar moeilijk geloven. Enkele passanten hebben me naar de dierenarts gebracht. Maar Jules was toen eigenlijk al dood.”

Jacqueline en haar hondje zijn al jaren onafscheidelijk. Ze wonen samen in de Polderstraat. Het kleine hondje zorgt voor leven in huis bij de oudere vrouw. Zij lijdt aan de ziekte van Crohn (een ontstekingsziekte van het darmkanaal, red.) en Jules is haar zonnetje in huis. “Hij sliep altijd bij mij”, zegt ze. “We dansten zelfs samen. Dan legde hij zijn kopje op mijn schouder en moest ik de tango dansen. Maar nu hij er niet meer is, is het hier zo stil in huis. Hij was het enige wat ik nog had. Ik heb hier gisteren met alles dat ik kon vastnemen gesmeten. Pure onmacht en woede.”

Jacqueline is vooral kwaad op de aanrijder van haar hondje. Die reed na de botsing namelijk gewoon weg. Onbegrijpelijk voor de oude vrouw. “Hij moet zeker gemerkt hebben dat er iets gebeurd is”, zegt ze. “Al die commotie die achter hem ontstond. Alle wagens die stopten. Dat kan hem niet ontgaan zijn, maar hij reed gewoon door.”

Geen politie

Jacqueline stapte niet naar de politie. De reden: ze herinnert zich helemaal niets meer van de aanrijder. “Geen kleur, geen merk. En dus al zeker geen nummerplaat”, zegt ze. “Ik zou dus klacht tegen een onbekende zonder enige aanwijzing moeten indienen. Dat is natuurlijk onbegonnen werk. Maar alles is zo snel gegaan en ik was in shock. Ik heb er dus echt niet op gelet.”

In het stuk waar het ongeval gebeurde, is de toegelaten snelheid 30 kilometer per uur. Iets wat veel bestuurders volgens Jacqueline aan hun laars lappen. “Die man reed echt veel te snel. Dat ben ik wel zeker”, zegt ze. “Hier passeren nochtans heel wat kinderen. Voor hetzelfde geld reed hij mij ook aan. Want Jules liep vlakbij mij aan de leiband. Hij blafte naar de auto die aankwam, maar ik trok hem vlak tegen me aan.”

(TLG)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier