Beste blond bier van Europa wordt in Ploegsteert gebrouwen

De zaakvoerders van brouwerij Vanuxem. © Foto EF
Redactie KW

De bieren Queue de Charrue van brouwerij Vanuxem in Ploegsteert bereikten dit jaar de top, na meerdere bekroningen. Zo werd de blonde Queue de Charrue uitgeroepen tot het beste blond bier van Europa.

Brouwerij Vanuxem uit Ploegsteert haalde de laatste jaren mooie prijzen binnen. Zo werd de blonde Queue de Charrue dit jaar uitgeroepen tot beste blond bier van Europa. “De European Beer Star is een van de belangrijkste wedstrijden in de brouwerijwereld”, zegt Alexandre Mahieu, die samen met zijn broer Arnaud aan het hoofd staat van het bierbedrijf.

Tal van prijzen

“De European Beer Star Awards worden uitgereikt aan hoogwaardige, authentieke en karaktervolle bieren uit Europa. Alle brouwerijen ter wereld kunnen deelnemen, alle brouwerijen die hun bieren op traditionele, Europese manier brouwen.”

Het blonde bier werd in 2017 al bekroond met de titel Beste Blond van België op de World Beer Awards. Op diezelfde wedstrijd werd dit jaar de bruine Queue de Charrue uitgeroepen tot Beste Oud Bruin van België. Ook de trippel, de rode en de amber van het bier behaalde de laatste jaren ereplaatsen op internationale bierwedstrijden.

Speciaalbier

De brouwerij Vanuxem bevindt zich in Ploegsteert, net op de grens met Heuvelland. Het bedrijf werd in 1906 opgericht en er werd toen pils, bock, oud bruin en stout gemaakt. In 1987 namen Arnaud en Alexandre Mahieu, de kleinzonen van de stichter, het bedrijf over. De brouwerij focust op twee zaken, drankdistributie en eigen bier.

Vanuxem is de grootste verdeler en exporteur van Belgische bieren. Het bedrijf levert Belgisch speciaalbier aan horecazaken in vooral West-Vlaanderen, maar ook aan handelaars in de rest van het land. Daarnaast wordt er een heel gamma aan bier geëxporteerd naar tal van landen in Europa, maar ook naar Azië, Amerika, Afrika en Australië. Het bedrijf draaide in 2017 een omzet van 92 miljoen euro.

(CM)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier