Benefiet voor Dèlphina

Steven Vermeersch en Sabine Coussement met dochtertje Dèlphina. © EDB
Redactie KW

Steven Vermeersch (36) en Sabine Coussement (41) organiseren op 7 oktober een benefiet met maaltijd en artiestenparade voor de inrichting van een snoezelkamer voor hun dochter Dèlphina Vermeersch (8).

Dèlphina is gekluisterd aan een rolstoel. “Doordat er geen sterkte in haar beentjes zit, kan ze niet stappen of alleen zitten”, vertelt haar mama Sabine Coussement. “Daarbovenop heeft ze ook epilepsie en draagt ze sinds kort een corset omdat haar rugje krom groeit.”

Sinds haar acht maanden gaat Dèlphina naar MFC De Zonnebloem. Haar mama werkt in Waak Kuurne in de afdeling bedrading en haar papa werkt als vakbediende bij NMBS. “We zijn ook een dag per week samen thuis om Dèlphina de medische zorg te geven die ze nodig heeft. De zorg weegt zwaar door, maar zolang we het samen kunnen en haar elke dag kunnen laten naar huis komen, doen we het. We hebben ook veel steun van onze familie.”

Licht- en klankmateriaal

Dèlphina kijkt graag televisie en is een grote fan van de nieuwe K3. “We zouden graag eens met haar bij Studio 100 geraken, maar dat blijkt moeilijk. Op Kortrijk Koerse kwamen we met haar tot bij Niels Destadsbader en daar was Dèlphina heel gelukkig om“, aldus Sabine en Steven, die thuis graag een snoezelkamer voor haar willen inrichten. Daarvoor werd al eens een benefiet georganiseerd, maar het gezin spaart hier nog altijd verder voor.

“Dat geld staat apart”, zeggen ze. “Binnenkort gebeuren de eerste verbouwingen hiervoor.” Met een nieuw benefiet willen ze licht- en klankmateriaal voor die snoezelkamer bijeen sparen. Doordat Steven en Sabine in het koor van de Kortrijkse Revue meezingen, kwamen ze bij het zaaltje van café De Klokke in de Oudenaardsesteenweg in Kortrijk. Verschillende sponsors werden aangeschreven en er wordt een maaltijd aangeboden. Vanaf 11.30 uur kan je genieten van warme beenham met groentjes, grillaardappeltjes, twee warme sauzen en een drankje. Volwassenen betalen 16 euro, kinderen 8 euro (ijsje inbegrepen). De kaarten zijn te verkrijgen in café De Klokke of via 0473 24 61 09. Inschrijven kan tot 1 oktober.

Artiestenparade

“Er zal ook een dessertbuffet en een tombola zijn”, vertelt Steven. Vanaf 14.30 uur start er een artiestenparade met Zanger Glenn, Romina en Kevin, Tamara en Tom Davys en een verrassingsartiest. De artiestenparade is in de prijs inbegrepen voor wie komt eten. Wie enkel naar de artiestenparade komt, betaalt 5 euro inkom. Er worden voor speelgoedboxen ook flessendopjes ingezameld. Die kunnen ook op het benefiet afgegeven worden.

(EDB)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier