Bellegem speelt toneel voor Oegandese kinderen

16/03/18 om 13:00 - Bijgewerkt om 08:59

Femma Bellegem pakt op woensdag 21 maart met een toneelvoorstelling voor het goede doel uit. De vereniging wil hiermee enkele projecten steunen via Helpings Hands van Bellegemnaren Lieke Bonte (26) en Alex Goderis (28), die ondertussen al bijna twee jaar in Kortrijk wonen.

Lieke Bonte studeerde af als kinderverpleegster en werkt nu op de prematurenafdeling van AZ Sint-Jan in Brugge. Tijdens haar laatste jaar pediatrisch verpleegkundige ging ze in 2013 voor drie maanden op stage in een ziekenhuis in Kagando in Oeganda. "Ik heb het eigenlijk een beetje mee naar huis genomen", zegt ze. Vorig jaar ging Lieke met haar partner Alex Goderis terug naar Oeganda. Alex werkt sinds kort als technisch medewerker bij De Gavers. Lieke en Alex ondersteunen ondertussen samen enkele projecten van Helping Hands in Oeganda. "Die projecten kwamen er toevallig. Het was eigenlijk niet de bedoeling om dit alles op te starten, want ik studeerde nog en had niet echt iets te bieden, maar vanuit mijn stage-ervaring ond...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!