Belforttoren gaat tijdelijk dicht voor restauratie

12/10/18 om 06:00 - Bijgewerkt op 11/10/18 om 10:52

Ieper doet het goed op het vlak van binnenrijven van Vlaamse subsidies. Vorige week raakte bekend dat er voor de werking van het In Flanders Fields Museum en Yper Museum de komende vijf jaar 600.000 euro extra komt van de Vlaamse regering. Deze week kwam daar nog eens 8,7 miljoen euro bij voor de restauratie van de historische Lakenhallen en belfort. Beide musea blijven toegankelijk, alleen de belforttoren zal een tijdje niet toegankelijk zijn.

Ieper kreeg in maart vorig jaar al 600.000 euro voor restauratie van de Lakenhallen en belfort. "Deze subsidie was voor de restauratie van het dak van de vleugel waar zich nu het Yper Museum bevindt", vertelt schepen Jef Verschoore. "We konden ook de kelder droogmaken, hebben enkele kleinere restauraties van houten deuren kunnen doen en plaatsten een beperkt aantal achterzetramen. De Vlaamse overheid ging ermee akkoord dat deze ingrepen vervroegd zouden gebeuren voor de opening van het Yper Museum. Dit kadert allemaal in het dossier 'beheersplan Lakenhallen' dat we een eerste keer presenteerden aan Vlaams min...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!