Bekende Vlamingen mogen schilderkunsten botvieren op ‘lukken’

Peter van de actie Gert Verhulst en chocolatier Dominique Persoone waren ook aanwezig. © KVC
Redactie KW

Naar aanleiding van de 125ste verjaardag van de natuurboterwafeltjes van Destrooper beschilderden 29 Bekende Vlamingen voor het goede doel een afdruk van ‘de luk’ in polyester.

Onder andere Gella Vandecaveye, Lien Van de Kelder en Dominique Persoone kwamen hun creatie persoonlijk voorstellen. Andere BV’s die aan verjaardagsproject meewerken zijn onder meer Louis Talpe, Kim Clijsters, Peter Van Den Begin, Wout Bru, Mark Eyskens, Anthony Kumpen, Sven Ornelis, Herbert Flack, Karl Vannieuwkerke, Wim Opbrouck en Kelly Pfaff. Gert Verhulst van Studio 100 is peter van de actie.

Wendy Van Wanten had aan inspiratie geen gebrek voor haar kunstwerk.
Wendy Van Wanten had aan inspiratie geen gebrek voor haar kunstwerk.© KVC

Ook Wendy Van Wanten is een van de bekende ‘kunstenaars’. “Ik groeide op in Oostende en ben een kind van de zee”, vertelt ze. “Daarom schilderde ik vooraan de boeg van een boot en aan de achterkant een vissersboot die uitvaart. Ik herinner me de lukken van Destrooper van toen ik nog klein was. We aten die traditioneel met Nieuwjaar. De vissers kregen lukken mee als ze uitvaarden om een goede vangst en een goede vaart af te dwingen.”

De kunstwerken zullen vanaf 27 april op verschillende plaatsen in Vlaanderen te zien zijn. Op 26 november zullen ze in De Panne geveild worden ten voordele van twee goede doelen: vzw De Lovie en Born in Africa.

(KVC)

Lees hierover ook in Krant van West-Vlaanderen, editie Het Wekelijks Nieuws Kust

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier