Bekende tv-antiquair Drew Pritchard op bezoek in Kaaskerke

14/02/18 om 10:19 - Bijgewerkt om 10:18

De antiekhandelaar is te zien in Salvage Hunters, het programma op Discovery Channel, waarin hij op zoek gaat naar unieke stukken.

Bekende tv-antiquair Drew Pritchard op bezoek in Kaaskerke

De kerk in Kaaskerke werd in 2012 gekocht door Kristof Moenaert die er drie jaar later zijn antiek- en brocantezaak in vestigde. De sacristie is zijn woonhuis. De zaak kreeg de naam 'De Tien Geboden'. De zaak trok de aandacht van Drew Pritchard, de antiekhandelaar die te zien is in Salvage Hunters, het programma op Discovery Channel, waarin hij op zoek gaat naar unieke stukken. Het programma wordt in meer dan 50 landen uitgezonden. De antiquair deed tijdens zijn bezoek aan ons land vier plaatsen aan.

Een bordje aan de deur van de kerk verwittigde eventuele klanten dat de zaak gesloten was wegens tv-opnames. Op de parkeerplaatsen nabij kwamen al tegen 8 uur verschillende wagens met Engelse nummerplaat parkeren. Materiaal werd uitgeladen en de filmploeg ging aan de slag om het voorbereidende werk te doen. Ondertussen vertelt Kristof dat zijn kerk stilaan overvol geraakt. "Het is moeilijk om plaats genoeg te vinden, er zijn zoveel dingen die een plaatsje moeten krijgen. Wat ik zelf mooi vind, dat koop ik... en dat moet dan uiteraard een plaatsje vinden."

De kloosterzuster en de leeuw

Aan de inkom kijkt het portret van een strenge kloosterzuster je aan met daarnaast een opgezette leeuw waarvan het lijkt of hij in je armen wil springen. Maar er is veel meer: antieke apothekersbokalen, klokken, een oude motorfiets en noem maar op, de collectie van Kristof is enorm uitgebreid. "Het pronkstuk is toch wel een 16de eeuws paard met ruiter, een houten beeld dat voor 14.000 euro te koop staat. Een uniek stuk. Naast waardevolle antiek heb ik ook heel wat brocante."

"Het gevarieerd aanbod en de unieke locatie zijn, vermoed ik, de redenen die de aandacht van Salvage Hunters trokken", vertelt Kristof. "Drew kwam uiteraard kijken of hij iets op de kop kon tikken. Of dat lukte kan en mag ik niet vertellen. Ik kan wel vertellen dat hij een totaal andere kijk op de zaken heeft dan de doorsnee klant, maar ik heb hem net zo ontvangen als iedere andere klant. Drew zelf is de mogelijkheid aan het overwegen om in Engeland ook een kerk te kopen en er een antiekzaak in onder te brengen."

"Ik had totaal geen zenuwen", gaat Kristof voort. "De hele crew is trouwens heel vriendelijk en stelt je meteen op je gemak. Voor mijn zaak is het natuurlijk een opsteker: wereldwijde reclame, daar verwacht je toch wel wat van."

Drew Pritchard arriveerde omstreeks 11 uur in Kaaskerke. " Ik ben België heel erg gaan waarderen. We gingen in vier verschillende plaatsen langs en gingen ook naar de antiekmarkt in Luik en in Tongeren. In Tongeren werd ik bijna letterlijk overvallen door fans, ik had geen idee dat onze show hier zo populair is. Daarna gingen we bij antiquair Paul De Grande van het Vier-programma 'Stukken van Mensen' in Jabbeke die ons doorverwees naar deze bijzondere plek", vertelt Drew. "Ik was onder de indruk van het uitgebreide aanbod van Kristof. We zijn drie weken lang doorheen Europa onderweg en de Europese toer wordt zeker nog dit jaar uitgezonden. België zal me bijblijven als een land waar de mensen heel vriendelijk zijn, waar het bier heerlijk is en de antiek prachtig. Ik heb hier heel wat stukken kunnen kopen en zal met een heel goed gevoel naar huis vertrekken. Wellicht kom ik hier nog terug."

(AC)

'De 10 Geboden' is elke donderdag en vrijdag open, alsook zondagnamiddag. Je kan de zaak ook volgen via Facebook.

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!