Bekende streekgenoot Marc Debruyne vecht tegen ongeneeslijke huidkanker

06/04/18 om 06:00 - Bijgewerkt om 13:47

Amper 55 lentes jong, maar Marc Debruyne beseft maar al te goed dat hij nog slechts enkele maanden te leven heeft. Een agressieve huidkanker lijkt de eens zo energieke man helemaal klein te krijgen, maar tegelijk blijft het boegbeeld van Die Original Dorfmusikanten de glimlach bewaren.

Marc Debruyne. In de brede regio rond Tielt een naam als een klok. Jarenlang hanteerde hij als journalist zijn scherpe pen voor onder andere Het Nieuwsblad, Deze Week en Krant van West-Vlaanderen, maar de man is zo mogelijk nog beroemder als een van de drijvende krachten achter Die Orginal Dorfmusikanten uit Pittem. Een bourgondiër ook, die een gezellig feestje nooit afsloeg. Maar nu lacht het leven hem iets minder toe: een agressieve melanoom- of huidkanker heeft een loodzwaar verdict geveld: Marc heeft nog enkele maanden te leven. "Persoonlijk hoop ik om het einde van dit jaar te halen", vertelt hij openhartig. "Maar elke dag is er één gewonnen."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!