Bekend café Algarve onder sloophamer in Ingelmunster

28/01/18 om 10:00 - Bijgewerkt op 26/01/18 om 17:03

Op woensdagavond 31 januari sluit Myriam Desmet voor de laatste keer de deur van café Algarve in de Oostrozebekestraat 17. Ze stond er méér dan 13 jaar achter de toog. Het café wordt gesloopt. Myriam gaat noodgedwongen met pensioen.

Op 3 mei eerstkomend blaast Myriam Desmet 60 kaarsjes uit. De echtgenote van Bernard Van Gheluwe uit de Oostrozebekestraat 148 stopt noodgedwongen met café Algarve in de Oostrozebekestraat 17. "Sinds november 2016 waren we al op de hoogte dat het café zou verdwijnen. In feite wisten we dat al toen we negen jaar geleden ons contract verlengden. Toen vernamen we van de eigenaar dat het de laatste negen jaar zouden worden. Negen jaar is lang, maar plots komt dat toch allemaal heel dichtbij", zucht Myriam. "Ik heb mij hier altijd gejeund. Ik stond ook altijd graag achter een toog. Was het mogelijk, dan deed ik hier nog verder. Helaas kan dat niet meer en ik heb de leeftijd niet meer om nu nog te veranderen naar een andere zaak."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!