Bekend apotheker Robert Seurinck uit Ingelmunster overleden in Gent

21/03/18 om 09:25 - Bijgewerkt om 09:24

Op maandagnamiddag 19 maart overleed apotheker Robert Seurinck na een hersenbloeding en tragische val in zijn woning in het AZ Sint-Lucas Gent. Hij werd net geen 70 jaar.

Bekend apotheker Robert Seurinck uit Ingelmunster overleden in Gent

In Ingelmunster is de familie Seurinck bekend van de gelijknamige apotheek in de Schoolstraat. In 1946 begonnen Gilbert en Julia Seurinck-Sobry (de ouders van Robert, Guido en Geert) met een apotheek in de Oostrozebekestraat. In 1954 vestigden ze zich in de Schoolstraat 17, waar ze een nieuwe apotheek openden. Daar zagen Hilde en Piet het levenslicht. Toen Gilbert en Julia naar Hulste verhuisden, werd de apotheek open gehouden door Robert, samen met zijn echtgenote Monique Vande Ghinste. Op 31 december 2010 werd de apotheek overgelaten en verhuisden ze naar Gent, dichtbij hun drie zonen Kristof, Patrick en Bernard én ook dichtbij de vier kleinkinderen.

In zijn vrije tijd was Robert een fervent muziekliefhebber, een gepassioneerd fotograaf, een bewonderaar van kunst en architectuur. Hij was actief in de Ingelmunsterse afdeling van het Rode Kruis en in de kerkfabriek van de Sint-Amandskerk in Ingelmunster.

De begrafenisplechtigheid vindt plaats op zaterdag 24 maart om 11 uur in de Sint-Amandskerk, Gravinnestraat in Ingelmunster. (Patrick D.)

Meer nieuws uit

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!