Beitemnaars krachtballen samen tijdens dorpstornooi

Krachtbalclub Hoger Op is klaar voor het zevende dorpstornooi dat plaatsvindt op zaterdag 19 mei op de terreinen gelegen achter zaal De Schakel en de kerk van Beitem. (Foto SB) © (Foto SB)
Redactie KW

Na de heel geslaagde voorgaande edities zetten de leden van Krachtbalclub Hoger Op op zaterdag 19 mei voor de zevende keer hun stevige schouders onder het Beitems krachtbaltornooi/Roeselaars kampioenschap krachtbal.

“De bedoeling is om in een ongedwongen sfeer samen met vrienden, collega’s en kennissen te proeven van onze zalige sport, krachtbal”, vertelt Kathleen Bossu, voorzitter van Krachtbalclub Hoger Op.

Wedstrijdgevoel

“Dit tornooi is vooral voor ex-leden, ondanks hun drukke agenda’s, het ideale moment om samen nog eens het beste van zichzelf te geven. Die zijn telkens weer ongelooflijk content dat ze dat wedstrijdgevoel nog eens kunnen ervaren.”

Hoger Op, die in eerste nationale speelt, telt momenteel 135 leden. De senioren bestaan uit zes mannenploegen en drie vrouwenploegen. Daarnaast beschikken ze ook over maar liefst zeven jeugdequipes met 55 gedreven spelertjes.

“De vriendschap tussen de spelers onderling is van het allergrootste belang”, beaamt Kathleen. “Maar ook met de tegenpartijen wordt er na de wedstrijden stevig verbroederd en stromen er nogal wat pintjes uit de tapkraan.” Dat maakt het krachtbal volgens deze sympathieke voorzitter juist zo’n unieke sport.

“Vijandige toestanden zoals op het voetbalplein, zijn bij ons uit den boze”

“Vijandige toestanden zoals op het voetbalplein, zijn bij ons uit den boze. Wij hechten enorm veel belang aan waarden zoals respect voor iedereen, ook voor mindergetalenteerde spelers, en de belangeloze inzet voor onze club.”

“Dit Beitems krachtbaltornooi wordt voor de zevende keer georganiseerd en het is de zesde keer dat er op hetzelfde moment een Roeselaars kampioenschap plaatsvindt”, benadrukt Kathleen. “Op het dorpstornooi zijn dit jaar zestien ploegen ingeschreven waarvan er acht uitsluitend uit dames bestaan. Per ploeg mag er maar één speler opgesteld worden die momenteel nog actief in competitie speelt.”

“De wedstrijden starten vanaf 9 uur. Om het strakke tijdschema te respecteren, vinden er telkens vier matchen tegelijkertijd plaats. We verwachten een hoop supporters om hun favorieten aan te moedigen en hopen rond 18.30 uur de trofeeën uit te reiken. Daarna kunnen de festiviteiten beginnen”, klinkt het lachend.

“Vanaf 19.30 uur kun je nagenieten in De Schakel met lekkere beenham overgoten met champignonsaus en frietjes à volonté.” Volwassenen betalen hiervoor 15 euro en kinderen 8 euro. Kaarten zijn te krijgen bij het bestuur en kan je reserveren via wim.verstichel@telenet.be of 0473 65 46 81.

(KK)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier