Begeleide wandelingen in Blankenberge kunnen voortaan ook in het Engels en het Frans

28/03/18 om 15:01 - Bijgewerkt om 15:00

Stad Blankenberge heeft een nieuwe brochure klaar met een aangepast programma aan geleide wandelingen.

Begeleide wandelingen in Blankenberge kunnen voortaan ook in het Engels en het Frans

Over de bestaande wandelingen werd het hoofd gebogen om vraag en aanbod beter op elkaar af te stemmen. Zo is de klassieke stadswandeling voortaan ook in het Frans of Engels bij te wonen.

Themawandelingen door steden zijn in trek. Dat werd afgelopen jaren duidelijk opgemerkt uit cijfers bij het Infopunt Toerisme van de Stad Blankenberge. Het voorbije jaar waren er 146 aanvragen voor betalende gidsbeurten. Bovendien waren er 56 gratis geprogrammeerde wandelingen waar gemiddeld 14 deelnemers aan deelnamen. Gidsen hebben het over het vissersleven, de geschiedenis van de badstad en de art-nouveau-architectuur.

Vorig jaar werd geïnvesteerd in een opleiding voor een nieuwe generatie stadsgidsen. Onder hen veel ervaren rotten die al ervaring te rijk zijn in Brugge of andere binnenlandse steden. "Uit die nieuwe groep kwam nieuwe ideeën om ons toenmalig aanbod beter af te stemmen naar de wensen van het huidige toerisme. Zo werd een brochure uitgewerkt dat elke themawandeling beschrijft met catchy titels en originele thema's, de toevoeging van enkele nieuwigheden en een handig overzicht van wanneer welke gratis gidsbeurten er geprogrammeerd zijn. Achter de schermen werd daarom de frequentie en tijdstippen van de wandelingen geanalyseerd en werd er ook naar inhoud toe gesleuteld", legt toerisme- en erfgoedschepen Philip Konings (Open VLD) uit.

Tijdens de Havenfeesten, de Week van de Begraafplaatsen, Open Kerkendagen en Wapenstilstand worden er extra themawandelingen voorzien. Een van de zomerse uitschieters is de kunstwandeling op de begraafplaats.

De nieuwe brochure is digitaal te raadplegen via www.visit-blankenberge.be. De papieren versies vind je in het Infopunt Toerisme, gelegen Hoogstraat 2 te Blankenberge. Ook gidsbeurten op maat, weliswaar te betalen blijven een mogelijk. Aanvragen hiervoor dien je je te wenden tot het Belle Epoque Centrum in de Elisabethstraat.

(JW)

Meer nieuws uit

Lees meer over:

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!