Beachsporten keren terug naar Kortrijkse Grote Markt

25/05/18 om 11:00 - Bijgewerkt om 09:18

Liefhebbers van beachsport komen de volgende drie weken opnieuw aan hun trekken op de Grote Markt van Kortrijk. Voor de 21ste editie wordt maar liefst 660 ton zand aangevoerd. Dankzij de medewerking van de stad en honderden vrijwilligers kunnen de verschillende Kortrijkse sportclubs zich op een unieke manier aan de buitenwereld tonen. Op het programma: rugby, handbal, volleybal, frisbee én voetvolley!

Vorig jaar verhuisde het evenement door omstandigheden naar het Casinoplein. De organisatoren zijn verheugd om vanaf dit jaar opnieuw de Grote Markt te kunnen innemen. An Vandersteene, schepen van Sport (N-VA): "Dit uniek spektakel verdient deze toplocatie. Bovendien kan de horeca er maar wel bij varen. Er werd rekening gehouden met de veiligheidsvoorschriften van de hulpdiensten. Er is overal een marge van 4 meter tussen de terrassen en de zandbakken. De voorbije dagen zorgden 22 vrachtwagens met elk 30 ton zand voor een dik zandtapijt. De kwaliteit en de dikte van het zand wordt door de sporters enorm geapprecieerd. Met een deel van het zand wordt na het tornooi oo...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!