Basketbalvedette Julie Vanloo: "Voetbalster worden is mijn grootste droom"

11/01/19 om 07:00 - Bijgewerkt op 10/01/19 om 17:14

"Ik ben één brok passie en vuur. Op én naast het veld. Neem dat weg, en ik kruip in mijn schelp." Aan het woord is Julie Vanloo, een 25-jarige schone uit Oostende en een van de vele basketbalsterren van de Belgian Cats. Op de Mercator laat ze uitgebreid in haar hart kijken. We spreken over liefde en tegenslag, sport en vastgoed en leven als een non.

Vanloo komt stipt op tijd aangehuppeld. Warm en modieus gekleed, roze muts op. Een brede glimlach ook, ondanks het vroege uur. "Ik sta zelden op met een slecht humeur. Ik wil genieten van elk moment", zegt ze. We hebben afspraak tussen kerst en nieuw, een van de weinige periodes dat de basketspeelster in eigen land is. Ze speelt sinds deze zomer in het Hongaarse Pécs, een universiteitsstad in het zuiden van het land. Als ze in België is, vertoeft ze in haar nieuwe loft in Deerlijk, ook de hometown van Niels Destadsbader, een goede vriend van haar. "We hebben elkaar ontmoet in de Soeur Sourire, een café daar. Het klikte meteen. Een toffe gast, écht. Hij komt vaak kijken naar de Cats. Waarom Deerlijk? Ik wou investeren in vastgoed. In Deerlijk blijkt dat nog betaalbaar."
...

Verder lezen?

Lees elke maand gratis 4 artikelen

Ik registreer mij Ik ben al geregistreerd
of

KW-abonnees hebben onbeperkt toegang tot alle artikelen van KW

Ik neem een abonnement Ik ben al abonnee

Nieuwsbrief

Ontvang dagelijks twee updates in uw mailbox met het belangrijkste nieuws uit West-Vlaanderen, aangeboden door de redactie van KW!